Värna om grannsämjan när du renoverar

Se till att värna om grannsämjan när du renoverar. Snickra inte efter klockan 10, visa respekt för dina grannar och sprid inte ditt avfall över hela kvarteret.

Grannsämja

Det är ett par tips för dig som ska renovera och samtidigt vara schysst mot dina grannar.

Villa, vovve, Volvo och vänner

Enligt en artikel på Vi i Villa umgås sex av tio personer med sina grannar på en regelbunden basis. Att hamna i ett bråk över en renovering är därför inte så kul. Informera dina grannar om renoveringen i god tid, planera vad du ska göra med avfallet, och använd dig av en byggställning med bullerdämpning för att dämpa störande oljud. Det är inte kul om din renovering, som är tänkt att skapa ett mer funktionellt hem för dig och din familj, ska sluta i bråk med de grannar du ska leva sida vid sida med i många år.

Om allt går snett

Om det skulle gå snett och du och din granne irriterar sig på varandra över din renovering finns det några saker du kan göra för att bygga upp relationen igen. Du kan till att börja med be om ursäkt över att renoveringen inte riktigt gick som du tänkte dig. Du kan också låna ut olika verktyg och prylar om dina grannar behöver låna det.

Bjuda över dem på middag, eller erbjud dig att vattna deras blommor då de är på semester. Småpratandet är vad som bygger relationer. Undvik därför inte din granne utan gå in i en konversation med en positiv attityd, då kommer din attityd smitta av sig på din granne  och ni kan börja att bygga upp eran relation igen.

Comments Off on Värna om grannsämjan när du renoverar

Under Renovering