Till ditt nya hem

Även om det är första lägenheten, första huset eller den sjunde bostaden man flyttar till vill man alltid börja om på ny kula när man kliver in i ett nytt hem. Man vill skapa något eget. Sakerna som ska få ta plats i ditt nya hem ska spegla ditt nuvarande jag, inte den du var för tjugo år sedan när du skaffade första hemmet. 

Bra matsalsbord

Kasta det lilla bordet från studentlägenheten. Satsa på ett större bord där man kan samtala och umgås fler än bara två-tre stycken. Det öppnar upp för att ta hem vänner och familj, samt att det finns plats för sin egen familj. Ett stort matsals- eller köksbord kan bli det nya fokuset i huset.

Välj med omsorg och satsa på kvalité. Få saker slits så mycket på som köksbordet. Man använder det till det mesta och det läggs dit och plockas bort saker hela tiden. Det ska vara slitstarkt och rejält så det håller längre än bara några månader.

Sängen

Sängen är nog den viktigaste möbel i hemmet. Den får lite fokus och man tänker inte så mycket på den. Den håller ingen funktion för gäster eller resten av familjen och ändå är den så viktig! Du ska ha en bra säng som håller i tjugo år utan att fjädrarna går sönder eller madrassen sjunker ihop och plattas till. Här är det också viktigt med kvalité. Den billigaste sängen från IKEA kommer inte att hålla hälften så länge som en rejäl säng från Stegbo eller andra butiker som satsar på att långtidsgarantier på sina produkter.

Gardiner

Varje hem har sin egen personlighet och färgkarta. Det som passade i första hemmet kommer kanske inte att passa i det andra. Saker som gardiner köps ofta så att de ska passa ett specifikt rum. De går inte att flytta från köket till vardagsrummet eller tvärtom. Risken är att dina gamla gardiner inte längre passar där du hade tänkt att hänga dem. Det kostar så klart en del att köpa nya gardiner till varje rum men här är inte kvalité lika viktigt.

Man kan fuska lite grann. Ett alternativ är att färga ljusa gardiner till en ny kulör som passar ett av dina nya rum. Eller så köper man tyg på metervara och syr sina egna. Man får rätt längd på en gång och alla kan sy en raksöm eller två på en symaskin så man behöver inte vara sömmerska för att klara av det!

Comments Off on Till ditt nya hem

Filed under Bostad, Flytta