Stora byggprojekt

Bor ni i en bostadsrättsförening och föreningen tänker göra ett större byggprojekt så är det en del saker som behöver tänkas igenom. Det brukar vara vanligt att genom en årsmötesstämma beslutas om att genomföra denna typen av projekt för att det är av karaktären att det måste åtgärdas olika saker och för att öka värdet av befintliga fastigheter.

building-plans-and-tape-measure

Det som görs är att det tas in olika offerter på entreprenader för byggprojektet och behöver bostadsrättsföreningen hjälp så finns det som tur är kunniga företag inom området att anlita. Det är företag som kan bostadsjuridik och har erfarenhet att upprätta entreprenadavtal och ge råd till styrelse och medlemmar. Det kan också vara frågan om att upprätta avtal mellan föreningen och de medlemmar som är med i föreningen, detta kan dessa bostadsjurister hjälpa till med.

Det är viktigt att alla är överens och det är här som de olika stämmorna och årsmötena är viktiga, det är viktigt att du som medlem är med och att du gör din röst hörd om du har någonting av vikt att meddela. Det är viktigt att alla har haft sin chans att uttrycka sig. Detta för att föreningen ska fatta så riktiga beslut som möjligt. Det är ni tillsammans som förening som avgör hur det ska göras och beslutas. Föreningens styrelse har till sin uppgift att hålla kontakt med entreprenörer och kommunen i samband med de byggprojekt som ska genomföras.

 

Comments Off on Stora byggprojekt

Under Bostad