Snygga till utsidan innan försäljning

Enklare renoveringar av ditt hus kan vara lönsammare än du tror när du vill sälja. Renoveringstyper som hjälper enormt kan vara att lägga om taket utomhus, bygga till en enkel uteplats, göra fint i rabatten eller fräscha upp fasaden.

Nyrenoverade villor och bostäder är de mest önskvärda för personer som är på jakt efter ett nytt hem. Det behövs inte mycket för att fräscha upp och samtidigt höja värdet. Det lönar sig i längden då du kan komma att få ett högre pris i slutänden.

För att göra om utsidan på ditt hus kan du göra jobbet enkelt och använda dekor till fasaden som ger huset en snabb förbättring. Satsa på exempelvis annorlunda och tuffa hussiffror, bokstäver och symboler som designas och tillverkas personligen. På www.fasaddekor.se kan man hitta flera passande alternativ och titta på inspirationsbilder som kanske faller dig i smaken.

En viktig faktor för huruvida populärt huset blir är att det ska vara färdigt att flytta in på direkten. En köpare vill helst se ett fräscht och rent hus som är helt. Gör därför i ordning och städa ditt hem så det inte finns massa onödiga prylar för att ge så mycket ljus och luft som möjligt, det gäller både inomhus och utomhus.

Kanske det är dags att måla om huset, fundera på hur länge sedan det var du målade om ditt hus. Har du använt slamfärg så får du räkna med att måla om det var fem år sedan förra gången. Har du använt dig av linoljefärg så kan det få ha gått mellan 8 och 10 år. Längst av alla håller akrylat, här behöver du inte måla om på upp till 15 år om man målat efter konstens alla regler.

Skandiamäklarna säger att det kan löna sig att göra mindre renoveringar och att göra om fasaden innan försäljning. Det kommer att öka chanserna markant för att huset ska säljas och värdet kan stiga med hela 100 000 kr. Det är en god anledning för att göra om utsidan på ditt hus.

Comments Off on Snygga till utsidan innan försäljning

Under Bostad, Fastighetsmäklare, Flytta, Homestyling, Renovering