Se över sin bostad

Har du precis köpt ditt alldeles egna hus så gäller det att man ser över sin bostad så inget händer. Det är mycket som kan krångla och även om du inte planerar att direkt börja renovera så kan det finnas saker som du bör kolla upp.

Avloppet är en sådan sak som själv kan vara svår att inspektera hur det ser ut. Som tur är så finns det experter inom området som kan anlitas för en rörinspektion. Genom att filma avloppet så får man en bra blid på hur det ser ut och om det behöver åtgärdas något. Skulle det visa sig att dina avloppsstammar är i behov av relining så kan samma firma som filmat avloppet även lösa detta. Detta är något som du mest troligt gör en gång under din livstid och behöver inte kolla upp detta igen om inget annat händer.

Andra saker som behöver regelbunden översyn är tak och fönster. Här gäller det att allt är helt så det inte regnar in och förstör annat i huset. Taket om det har många år på nacken så kan det hända mycket under vintern som gör att det kan finnas risk för vattenläckage. Ta för vana att när vårsolen varit framme och töat bort den snö som legat på taket inspektera så inget har hänt under vintern. Se till att du använder dig av säkerhetssele så du inte ramlar ner från taket. Kolla också upp vinskivor och annat när du ändå är uppe på taket.

Comments Off on Se över sin bostad

Filed under Bostad, Renovering, Tips