Så gör du ditt hem mer ombonat

Ett ombonat hem är något många vill skapa. Och det finns mer än ett sätt att få detta resultat. Här nedan har vi samlat några tips du kan överväga att testa i ditt hem. Prova ett av dem eller alla om du känner för det. En del är saker som kan fungera i nästan vilket rum som helst med ganska små förändringar. Medan andra kanske är bättre lämpat att använda om du planerar att inreda ett rum från grunden.

Inred med mer textilier

Textilier har en fantastik förmåga att mjuka upp ett rum. Och det gäller allt från kuddar och filtar till gardinerna. Oavsett vilka färger eller mönster du föredrar kan du garanterat hitta något där ute som passar dig. Och är du lite kreativt lagd kan du alltid köpa lite metervara och skapa eget.

Använd dig av naturmaterial

Naturmaterial är också ett väldigt bra val i inredningen. Och vill du satsa på träd är det rekommenderat att du väljer omålat för att visa upp träet i all sin prakt. Men det är inte bara trä som räknas som naturmaterial. Även ull, linne, skinn, jute och även sten kan ha liknande effekt i ett rum.

Sätt färg på väggarna

Vita väggar är något av en standard idag. Och det har absolut sina fördelar. Men om du vara vågar dig på att sätta lite färg på väggarna kommer du snabbt märka att det kan göra underverk. Jordnära och dova toner kan snabbt hjälpa rummet att kännas lite mer ombonat. Men tänkt alltid på hur mycket ljus du får in i rummet. Ju mer mörka färger du inreder rummet med, desto ljusbehov får du också.

Förbättra belysningen

Belysningen har också en viktig roll att spela i detta. Fler lampor kommer i regel skapa en bättra känsla i rummet. Speciellt om du har väldigt få till att börja med. Hur många du behöver beror självklart på hur stort rummet är och huruvida det har en ovanlig form. Men i ett normalstort rum kan du behöva allt från 5-10 ljuspunkter. Se till att sprida ut dem över rummet och gärna på olika höjder. En kombination av tak-. vägg-, golv-, och bordslampor kan göra underverk för känslan i ett rum.

Glöm inte växterna

Slutligen vill vi tipsa om den fantastiska effekt du kan få bara med lite mer grönska i ett rum. Växter är ju något nästan alla har i hemmet och du skulle nog snabbt märka skillnaden om du plockade bort dem. Vad du då istället kan göra är att ställa in ett par extra. Sprid dem gärna över hela rummet, men tänk på att om de står längre bort från dagsljuset måste de också vara växter som klarar av mer skugga.

 

Kommentarer inaktiverade för Så gör du ditt hem mer ombonat

Under Bostad, Homestyling, Inredning, Tips