Renovera eller köpa nya fönster?

Att renovera fönster kan många gånger vara mer lönande än att byta och köpa nya fönster. Speciellt på äldre fastigheter så kan det vara fönster av en betydligt bättre kvalité än hur fönster tillverkas idag. Det brukar pratas om underhållsfria fönster men om vi ska vara krassa så är inte det alltid sant då förr eller senare så behövs det en renovering av fönstret.

Renovera fönster

I de flesta fall så kan fönster med relativt enkla medel renoveras så de ser ut exakt som ny. Har man en stor fastighet med många fönster kanske det inte är så att man har möjlighet att göra detta själv. Då finns det experter inom området som kan ta sig an ditt projekt. Även om det ”bara” är frågan om att skrapa och måla om fönster så är det mycket arbete om det är många fönster. Många gånger så passar det inte att sätta in nya fönster in äldre byggnad utan det är de fönster som redan sitter där som passar bäst och då är renovering det som bör göras.

Även om det inte går att jämföra gamla och nya fönster då det kommer till energitänket så kommer det att förbättras genom att karm och båge renoveras så att det blir tätare mot själva fönstret. Det går också att byta ut det inre glaset mot ett lågemissionsglas för att få liknande energivärden och nya moderna fönster. Det ska dock räknas på kostnaderna mellan att köpa nya fönster och att renovera de gamla fönster som sitter på fastigheten. Om det är en privatbostad så kan du komma överens med företaget som ska renovera dina fönster om det finns något som du kan hjälpa till med för att dra ner på fakturan.

Comments Off on Renovera eller köpa nya fönster?

Filed under Fastighetsmäklare