Öka solljuset i bostaden – öka livskvalitén

Ljuset i en bostad har större betydelse än vad många förmodligen tror. Med rätt ljus blir vårt hem en fristad som skänker trygghet, lugn och ro samt återhämtning. Tvärtom kan ett hem med felaktig belysning bli stressande och skapa besvär som huvudvärk, trötthet och även oro och nedstämdhet. Allra bäst är det om man kan utrusta sitt hem med solljus. Men kan man verkligen påverka husets läge och planlösning?

solljus_232855387

Ta vara på solens strålar

Faktum är att det kan man. Men ny teknik kan man idag faktiskt ta tillvara på solen som belysning i hemmet, även om det inte finns fönster som ger tillgång till solen. Till och med den mörka källarvåningen i huset kan få tillgång till härligt solljus inomhus. Parans är ett företag som genom nytänkande har lyckats med utmaningen att ta in utomhusljuset till hemmets alla vrår. En innovativ teknik tillåter fiberoptiska kablar att transportera solljuset genom hela fastigheten och till de delar av bostaden som man önskar. Hela 100 meter kan solljuset färdas med bibehållen ljusstyrka och kvalitet på ljuset!

Vad gör solljuset med oss?

Solljuset ger oss D-vitamin, det vet de flesta. Men solljuset kan även lindra tillstånd som oro, stress och nedstämdhet, och det finns dessutom belägg för att solljus låter oss leva längre! Varför vet man inte riktigt, men att sol ger liv är bevisat många gånger om. Det gäller inte bara för oss människor utan även djur och växter. Allt levande behöver få tillgång till solljus. Att man nu kan öka mängden solljus i hemmet är med andra ord en nyhet som ökar våra förutsättningar till mer livskvalitet, och har man dåligt med fönster eller en sämre placering av fönstren i bostaden så är det inte fel att titta sig om efter andra alternativ som fiberoptiska kablar.

Comments Off on Öka solljuset i bostaden – öka livskvalitén

Under Bostad, Tips