Inred ute

Det underbart att kunna tillbringa den lediga tiden utomhus i trädgården, på terrassen eller balkongen! Många av oss har härliga middagar med vänner utomhus, särskilt på sommaren. Det finns mycket man kan göra för att dekorera utomhus.

Våga textilier

elledecoration.se hittar vi många idéer på hur man kan dekorera sin uteplats. Ett sätt att mjuka upp uteplatsen är att använda textiler som kuddar och plädar i olika storlekar. Kuddar är skönt att ha som sittunderlag och piffar upp om man väljer roliga färger. Har man inte tillräckligt med plats eller stolar för alla gäster kan man sitta skönt på golvet om man har bra kuddar.

Även de små uterummen kan snyggas till

Det är enkelt att skapa en mysig sommarkänsla på balkongen. De flesta vill ha krukväxter utomhus och visst är det väl mysigt att kunna ha kryddväxter på balkongen? Då är det bara att gå ut och plocka färska kryddor när man ska laga maten. Om din balkong är liten kan du få upp växterna från golvet för att skapa mer plats och golvyta. Du kan även ha en liten stege där med krukväxter på. Inred smart, med ett litet bord och en eller flera stolar. Om du har en balkong med mycket insyn så kan du sätta upp ett vindskydd vid räcket.

Tänk kreativt

Tänk också på att du faktiskt kan dekorera fasaden. På fasaddekor.se kan du till exempel hitta många fina siffror och bokstäver som du kan dekorera din fasad med. De finns i många olika stilar och storlekar. Kanske du känner någon som är nyinflyttad eller som funderar på att dekorera fasaden? I så fall kan ett presentkort från fasaddekor.se även vara en fin gåva.

Du kan hitta många fynd för inredning på loppis. Du kan använda ett segel för att få skugga i stället för ett parasoll. Du kan fästa hängmattor där du och dina gäster lugnt kan gunga i skuggan en varm sommardag. En snygg matta kan ge din balkong en ombonad känsla enkelt, den kan du dessutom ta in igen om det skulle börja regna.

Feng Shui

Feng ShuiFeng Shui går alldeles utmärkt att använda i sin trädgård för att skapa harmoni. Energin ska flöda likt en porlande bäck genom hela trädgården. De möbler och växter du valt att ha i din trädgård ska omslutas av harmoni. Blicken ska lugnt kunna vandra i landskapet utan större störningar. Slingrande små stigar mellan de olika punkterna som du valt att ha i din trädgård. Undvik kantiga former. En professionell trädgårdsmästare som praktiserar Feng Shui har några riktmärken de använder sig utav. Yin och Yang som är motsatserna här i livet, man kan tänka ljus och mörker eller feminint mot det maskulint. Utöver det använder de sig av de fem elementen, trä, eld, vatten, metall och jord. En Svensk trädgård har en tendens att få obalans med för mycket trä i sin trädgård, man gör klokt i att försöka balansera upp det med hjälp av de övriga elementen.

Comments Off on Inred ute

Under Bostad, Tips