Inför ditt bostadsköp

Att köpa en bostad kan vara den största affären i ditt liv. Det är ingenting du ska göra lättvindigt eller för snabbt. Stressade säljare är ibland ett tecken på att de har någonting att dölja, var försiktig med att vara för snäll och gå med på saker som du inte vet konsekvenserna av. Vill du ha fler tips ska du fortsätta läsa!

En säljare som vill ha en friskrivningsklausul är inte ovanligt men det kan vara bra att veta varför man vill ha det. Det brukar vara vanligt vid dödsbon, den som säljare har ju trots allt inte ägt huset och kan därmed inte garantera att huset är i perfekt skick. Ett annat alternativ är när säljare har en bostad som är gammal och i behov av renovering. Även om du hittar dolda fel kommer ersättningen i princip att skrivas av på grund av husets ålder. Det är en onödigt dyr försäkring för säljaren och du har chansen att få huset billigare genom att gå med på klausulen.

Var också beredd på att ett köp kan leda till tvister. Det kan vara tvister om tillträdesdagen, städning, dolda fel, betalningar och liknande. Se till att läsa på och prata med kunnigt folk om du tror det finns några risker med köpet.

Comments Off on Inför ditt bostadsköp

Filed under Bostad, Flytta, Tips