Husförsäljning

Är det dags att sälja huset? Tänk efter vad det var som fick dig att köpa huset. Finns värdena kvar idag? Kan de förbättras? Sätt dig in i en kritisk köpares roll och åtgärda det som kan ge upphov till kritik.

Till salu

Viktigt med detaljerna

Det är viktigt att huset ger intryck av att vara helt och rent, färdigt att flytta in i. Även små detaljer som att smörja gångjärn som gnäller är viktiga. Har du visningar av huset när du fortfarande bor i det så se till att det är mer än välstädat, bäddat, diskat och ingen tvätt som generar, ta bort tandborstar och andra personliga saker. Packa undan överflödiga möbler för att ge rummen så mycket luft och ljus som möjligt. Har huset stark förslitning kan det vara en bra idé att måla om eller tapetsera, helst ljust och neutralt då starka färger kan vara för personligt. Det första intrycket kan vara avgörande för en eventuell köpare. Tänk på att köparen inte kommer hem till dig, utan besöker sitt framtida boende. Fler tips finner du på Sköna Hem.

Bra ljuskällor

Om du fortfarande bor i huset eller om det är tomt se till att du har bra ljuskällor i alla utrymmen, det är inget vidare att göra en visning med ficklampa. Hos Gardenhome finns det lösningar på inredningsdetaljer både för inne och ute, speciellt trädgårdsbelysning, som kan höja stämningen för ditt hus. Det är särskilt viktigt om du har visningar i vintermörkret – en väl upplyst trädgård ger ett gott intryck. Tomten är minst lika viktig. Ansa buskar och träd, klipp häckar och gräsmatta, se till att blommor i rabatterna är snygga och välskötta. Kör bort allt skräp som kan finnas lagrat både ute och inne, även gamla löv och kvistar. Alla dina ansträngningar betalar sig vid försäljningen. Ju bättre intryck ditt hus ger desto snabbare får du det sålt och närmare det pris som du önskar.

Som säljare behöver du en energideklaration se information hos Boverket, och se till att fixa det som behövs för att få så bra bedömning av huset som det är värt.

Comments Off on Husförsäljning

Filed under Bostad