Hur kan jag höja mitt bostadsvärde?

Att renovera villan eller lägenheten innan en försäljning visar sig oftast vara en lönsam investering – en fräsch bostad lockar fler köpare och pressar på så vis upp priset. Genom att välja kloka renoveringsåtgärder försäkrar man sig om att få ut mer pengar vid försäljningen än vad man lagt på renoveringen.

bostadsprisRenovera badrum och kök

Många potentiella köpare tvekar ofta till att flytta in i en bostad i behov av renovering och betalar hellre mer pengar för att kunna bosätta sig i en nyrenoverad bostad direkt, skriver Aftonbladet. Badrum och kök har störst påverkan på hur mycket köpare är villiga att betala för ett bostadsobjekt. Det kan alltså vara värt att se över möjligheten att renovera dessa ytor innan bostaden går till försäljning. Byt ut dina vitvaror till nyare och modernare, både i köket och tvättstugan. Rensa och städa i garderober, köksskåp, förråd och garage. Visa att det är ordning och reda och att du som bor där tagit väl hand om ditt hus. Det är också viktigt att inga rum i huset är tomma, möblera dessa  och se till att belysningen är bra och samtidigt lyfter fram det du vill visa i hemmet då de flesta visningar sker på kvällstid.

Renovera golv

En annan faktor som är avgörande för priset är golven – golvytor i gott skick förhöjer bostadsvärdet markant. Golven har stor betydelse för vilket helhetsintryck en bostad ger, och gedigna naturmaterial betingar ett betydligt högre pris på bostadsmarknaden än exempelvis linoleummattor. Om man inte är säker på vilket golv som passar bäst där hemma så kan sidor såsom Stonefactory vara till en god hjälp. Där hittar du högkvalitativa golv till din bostad samtidigt som du får hjälp med vilket material som passar i vilket rum. Oavsett om du letar nytt golv till ditt badrum, kök, altan eller hall så hittar du ett golv som passar dina krav och önskemål. Det är alltså väl värt mödan att slipa parketten eller lägga ett nytt golv om du funderar på att sälja bostaden.

Klinker är ett både tåligt och lättskött material som kan användas på både golv och väggar. Bland stengolv finns ett stort utbud av bland annat marmor, skiffer, kalksten och granit. Dessa är klassiska och vackra naturmaterial som kommer att bestå under många år framöver och som står emot kortvariga trender. Oavsett om du vill ha ett nytt golv till nytta och glädje för dig och din familj, eller om du är ute efter att höja värdet på bostaden så är ett nytt golv en smart investering som du inte kommer att ångra.

Sälj på hösten

När du ska sälja ditt hus så ska du satsa på sensommaren/hösten. Den bästa tiden är augusti-oktober eftersom de flesta villor läggs ut till försäljning under sommarmånaderna. Efterfrågan minskar då när utbudet ökar och det spelar ingen roll hur trädgården ser ut om det ändå finns en uppsjö av olika fastigheter till salu i samma område. Har du en bostadsrätt så är den inte lika känslig för vilken årstid du säljer.

 

Comments Off on Hur kan jag höja mitt bostadsvärde?

Filed under Fastighetsmäklare