Hitta rätt hem

Det är mycket att tänka på när man bestämt sig för att köpa hus och inte minst vilka krav man har på huset liksom läget. För att underlätta processen så kan ni göra en lista över de krav ni har, som exempelvis matplatsens storlek, möjlighet för att odla i trädgård och antal sovrum. På det här sättet görs urvalet lättare.

shutterstock_323721014

Genom att gå på visningar så får ni en uppfattning av utbudet och om era krav är orealistiska på just det läget som ni önskar och kanske till och med läget är ett problem då få hus säljs runt omkring. I det läget kan is i magen vara bra och har ni möjlighet kan du vänta ut tiden tills ett hus kommer ut på marknaden. På husvisningar bildar ni er även en uppfattning om hur området verkar och fastnar ni för villan så är det klokt att se sig om i kvarteret och se hur långt det är till skolar, affär och dylikt.

Klokt är att fundera med banken hur stort lån ni skulle kunna klara av att ta för att få en uppfattning om vilken prisnivå ni leta i. Att titta på statistik över slutpriser på villor i området ni vill flytta till, ger en fingervisning för hur marknaden ser ut. Ni kan också få en boendekostands överblick via mäklaren eller banken direkt online.

Comments Off on Hitta rätt hem

Under Bostad, Flytta