Hitta hantverkare

När du är på gång att renovera, inreda, bygga till eller riva, behöver du hitta kompetenta hantverkare som hjälper dig att nå slutmålet. Men att hitta rätt hantverkare kan framstå som en omöjlig uppgift. I tidningar och på forum får vi nästan bara höra talas om de som är svartlistade eller dåliga, sällan lyfts de goda hantverkarna fram. Hur ska du göra för att hitta hantverkare du kan lita på?

Sök lokalt

Det första är att undersöka alternativet. Vill du ha någon inom VVS i Stockholm kommer du snabbt att upptäcka vilket utbud som finns. Du kan i princip välja och vraka! Besök deras hemsidor och läs på om vilka tjänster de erbjuder. Även om en firma står som VVS kanske de inte har tjänsten du söker efter. Är du ute efter att ha en långvarig relation med firman ska de möta alla dina krav, exempelvis att ha jourtid dygnet runt.

Behörighet

Kolla upp hantverkarens behörigheter innan du skriver på några avtal. Fråga per mail vilka behörigheter de har så du har information skriftlig. När det kommer till snickare och så vidare kan det vara bra att veta hur lång erfarenhet de har. Om du har ett besvärligare arbete är det bra att veta att snickarna har lång erfarenhet inom sitt yrke.

Specialkompetens

Det är aldrig fel att söka efter hantverkare med specialkompetenser. Har du ett äldre hus som du vill bevara kan du leta efter snickare som är kunniga inom byggnadsvård, de kan komma med idéer och lösningar som passar ditt hus bättre än bara riva ut och installera moderna material. Är du ute efter ett smarthem med elektroniska komponenter som styrs via telefon eller surfplatta ska du hitta en elektriker som är insatt i alla moderniteter och vet hur elen ska dras och kopplas för att skapa ditt framtidshus.

Comments Off on Hitta hantverkare

Filed under Bostad, Homestyling, Renovering, Tips