Flyttpackning

När det har blivit dags att flytta finns det en hel del saker att tänka på. Efter att till slut ha valt vart du ska flytta och planerat när själva flytten ska gå av stapeln är nästa steg att börja planera hur du på bästa och smidigaste sätt bör utföra flyttpackningen.

Flyttpackning

Kartonger

Det bästa tipset är att packa allt som går i kartonger, dessa kartonger bör du kunna lyfta och bära själv så gör dem inte för tunga.

När det gäller val av rätt kartonger finns dessa i en mängd olika storlekar, kvaliteter och modeller. Det är viktigt att använda riktiga flyttkartonger och i ett tillräckligt antal. Till och med kostnaden för din flytt kan påverkas av rätt val.

Det du inte behöver dagligen

Du bästa är att börja att packa ner de saker och ting du inte behöver dagligen innan du flyttar, bland annat böcker, dukar, undanlagda kläder och så vidare. Märk alla kartonger väl med vad de innehåller och var de ska packas upp väl framme i ditt nya hem. Märkningen underlättar för all flytthjälp att veta var alla saker hör hemma och lådorna kan ställas in i rätt rum på en gång.

Lamporna är viktiga

För att kunna packa upp alla kartonger på en gång framme i den nya bostaden är lamporna bland det viktigaste att se till att ta fram först och installera. Se alltid till att du har tillräckligt med ljus för att fortsätta packa upp resten av flyttkartongerna. När skymningen faller är ljuset nämligen nödvändigt.

Städning

När det sedan är dags för själva flytten finns det några saker som är viktiga att tänka på. Att bostaden du lämnar ska vara hel och ren är mycket viktigt. Den huvudsakliga flyttstädningen är lättast att utföra när kartonger och möbler är utflyttade men du kan börja lite smått med skåp och garderober när du tömt dessa. För att få mer information om flyttstäd kan du gå till vår artikel ”Innan flytten” .

Mer information

För mer information till dig som flyttar kan du gå in på;

Comments Off on Flyttpackning

Under Flytta