Flyttips

Vid en flytt är det som alla som någon gång flyttat vet en hel del att göra och att tänka på, som till exempel städning och dylikt. Här nedan följer några tips på vad som kan vara bra att tänka på när man ska flytta.

2064671-home-moving-young-couple-boxes-and-carpet

Börja i god tid

Oavsett om det handlar om en större eller mindre flytt är det alltid bra att börja i god tid, så man slipper göra allting sista veckan, vilket kan bli ganska stressigt. Ett bra tips är att börja packa och plocka minst ett par veckor innan själva flyttdagen, så att man har i princip allting färdigpackat ett par dagar innan man ska flytta.

Packa smart

För att flytten ska gå så smidigt som möjligt är det bra att packa så smart som möjligt. Ett bra tips är att i huvudsak använda sig av riktiga flyttlådor eftersom dessa är lättast att bära samtidigt som de rymmer mycket. Se bara till att inte packa för mycket tunga saker i samma låda, eftersom det ska gå att lyfta de också. Se också till att på något sätt märka lådorna så man vet vad som finns i de. På så sätt kan man direkt ställa de på rätt plats i den nya bostaden.

Städning

Städningen är troligtvis det allra jobbigaste med en flytt. Ett bra tips är som sagt att försöka ha packat så mycket som möjligt ett par dagar innan, så man de sista dagarna kan koncentrera sig fullt ut på städningen eftersom denna ofta tar betydligt längre tid än vad man tror, framför allt när det kommer till att städa kök och badrum. Tycker man att städa är det värsta som finns går det ju givetvis bra att anlita flyttstädning, framför allt om det är en stor bostad som ska städas av.

Comments Off on Flyttips

Filed under Flytta