Doftdesigna ditt hem

Vi har alla minnen från vänner, bekantas och släktingars hem som haft en unik doft, oavsett om den är dålig eller bra. 

färgglada ljus

Familjevännerna vars hus alltid luktade virke då den aldrig var färdigrenoverad, vardagsrummet hos farfar och farmor som alltid luktade väldigt svagt av cigarrök och kola och sommarstugan vid vattnet som luktade av havet. Alla dessa dofter är en del av hur vi såg och hur vi kommer ihåg platserna, med våra egna hem kan vi dock gå längre. Vi kan själva bestämma och designa hur de skall lukta.

För att göra detta behöver man självfallet först bestämma sig för vad man vill förmedla och hur det skall lukta. Tänk på att olika rum kan behöva olika dofter. Medan ett vardagsrum kan må bra av lite starkare och varmare dofter så kan det bli störande i sovrum som istället kan behöva mjukare och lugnare dofter som till exempel vanilj.

Doftljus

Det kanske vanligaste man använder för att sprida dofter i Sverige är doftljus då det både är väldigt effektivt och passar bra i vårat annars mörka och kalla klimat. Tänk dock på att doftljus precis som vanliga ljus är en brandfara om de lämnas ensamma. På grund av detta används de sällan söderöver där värmen och torrheten ökar på brandfaran ännu mer. Där använder man där istället följande alternativ.

Doftpinnar

Det enkla men väl fungerande alternativet pinnar i parfym är en annan klassisk doftlösning till exempel toaletten. Dessa är inte riktigt lika vanliga i Sverige och finns på grund av det inte i ett lika stor utbud.

Comments Off on Doftdesigna ditt hem

Under Fastighetsmäklare