Behovet av ett garage

Som hus- och bilägare så kan behovet av ett garage vara stort. Det är inte alla husägare som har ett garage i anslutning till sin bostad. Visst kan det vara skönt, speciellt vintertid att få ställa in sin bil under tak och slippa snö på biltaket. ett garage kan man använda till så mycket om man inte planerar att ha bilen där. Ett extra förråd där man kan förvara saker som inte används i huset är bara en av sakerna.

Om inte huset har ett tillhörande garage så kan du enkelt bygga ett som du kan förvara din bil i. Det finns flera färdiga förslag på byggnader som du kan beställa som byggsats och montera själv. Om garaget kan omfattas av regler för Attefallshus så behöver man inte ansöka om bygglov och det inte byggs inom ett område som är utan detaljplan och andra bestämmelser. För att vara på den säkra sidan så kontrollera detta med din kommun.

Om det finns flera bilar i familjen så kanske ett dubbelgarage är att fundera på. Det kan också vara så att det finns ett intresse för gamla bilar så man har ett renoveringsobjekt stående i en delen som man håller på att iordningställa. Då är ett dubbelgarage att föredra. Fundera över de behov som ni har innan ni börjar att bygga ert garage. För det mesta så är det bättre att bygga större än vad man planerat. Plats är man alltid i behov av.

Comments Off on Behovet av ett garage

Filed under Bostad, Tips