Att välja kvalitetsmöbler

Även fast vi bor i IKEA-land så behöver inte det betyda att vi måste välja billiga, kortlivade möbler. Även här finns det nämligen en stor mängd mindre möbelsnickerier och butiker där man kan införskaffa möbler som kan genomleva både en och två generationer. 

stol med armstöd

Det första man bör tänka på när man är ute efter kvalitetsmöbler är materialvalet. Billigare möbler använder ofta större mängd kompositmaterial material så som plywood, spånskiva och konstgjort läder. Dessa materialen brukar ha betydligt lägre livslängd och även om de håller länge så åldras det inte med samma stil.

Medan en möbel i solitt trä eller i äkta läder samlar på sig en patina och bara blir snyggare med åren så blir dessa materialen istället bara slitna. Tyg kan ofta åldras bra så länge det går att hålla rent och i värsta fall så går tygmöbler att klä om.

Även stilen är något man bör ta i beaktning när man väljer möbler man vill ska hålla länge. Det kanske inte är det bästa att köpa det stilmässigt absolut nyaste då man inte vet om det är något man gillar om några år. Det bästa är istället att välja möbler i ”ålderslösa” stilar som du själv gillat länge.

Comments Off on Att välja kvalitetsmöbler

Under Fastighetsmäklare