Att tänka på vid flytt

Att flytta är något som kräver både tid och energi. När man står inför en flytt kan det snabbt börja kännas överväldigande och tanken att man glömmer bort saker och ting finns ofta i bakhuvudet. 

Börja med att besluta om hur mycket ska skötas på egen hand. Det finns en hel del man kan lämna över till professionella om man så vill. Om man väljer att anlita någon är det bra att kontakta dem tidigt och boka ett datum. Det finns alltid tider på året då de är mer upptagna. Väljer man att sköta saker och ting själv är det ju alltid bra att ta hjälp av familj och vänner. Igen är det ju bäst att höra av sig i god tid. Med kort varsel är det ju inte säkert att alla kan avvara tiden som behövs.

Nu är det dags att fixa alla flyttkartonger man behöver. I runda siffror brukar man säga att man behöver en kartong per kvadrat. Tänk då på att alla kartonger inte kommer att fyllas till kanten då man vill ju hålla en vikt som är enkel att hantera. Bättre för många kartonger än för få helt enkelt.

Innan det är dags att börja packa ned allt är det bra att gå igenom saker och ting på vind och  i förråd och se vad man egentligen behöver ta med sig och vad man istället bara kan kasta bort. Ju mer realistisk man är med vad man faktiskt kommer att använda desto mer kan man ofta göra sig av med och på så sätt slippa dra med sig.

Börja packa ned saker i god tid och börja med sådan som inte används dagligen. När det kommer till köket finns ofta mycket att packa ned. Men lämna ett par uppsättningar bestick, glas och tallrikar som kan användas de sista dagarna innan flyttdagen. Märk gärna varje sida på kartongerna så är det tydligt var de ska packas upp.

Se slutligen till att avbeställa alla de följande:

  • Bredband
  • El
  • Vatten
  • Värme
  • Sophämtning
  • Hemtelefon

Comments Off on Att tänka på vid flytt

Filed under Flytta, Tips